info@marmaravip.com.tr

0 322 234 38 39

Turgut Özal Blv. 154 B, 01170

Geleceğin Meslekleri Hangileridir?

Geleceğin Meslekleri Hangileridir?

ÖSYM tarafından 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS/ TYT-AYT-YDT) sonrasında adaylar, gelecekte okumayı hedefledikleri fakülteler için tercihte bulunacaklar. Adana Özel Marmara VIP, adaylar için kritik öneme sahip geleceğin mesleklerinin detaylarını anlattı. İşte o meslekler…

Bilgi Sistemleri Uzmanı & Bilgi Güvenliği Uzmanı

Firmalar üretim, satış, pazarlama, muhasebe gibi süreçlerini bilgi sistemleriyle yapar. Bilgi sistemleri bilgisayar bilimi, yönetim bilimi ve yöneylem araştırması gibi alanların yanı sıra ekonomi, sosyoloji, psikoloji gibi alanlarla da ilgilidir. Bilgi güvenliği çalışanları telekomünikasyon, veri tabanları, sistem analizi ve tasarımı gibi konulara hakim olmalıdırlar.

Finans Mühendisi

Firmaların finans kaynaklarının kullanımına ilişkin risklerin azaltılması ve doğru kararlar alınmasını sağlar. Finans çalışanlarının güncel gelişmeleri takip etmeleri ve veri analiz araçları konusunda yetkin olmaları önemlidir. Finans matematiği, işletme finansı, finansal analiz, portfolyo yönetimi ve uluslararası finansal yönetim finans mühendisliğinin alanıdır.

Dijital Pazarlama Uzmanı

Dijital alanda yer bulan firmalar, diğerlerine göre rekabetçi avantaj sağlar. İnternet kullanımının artması ve yaygınlaşması, insanların alışveriş alışkanlıklarının değişmesi, geleneksel pazarlama yöntemlerinin de dijitale taşınmasına yol açtı. Site trafiklerinin izlenmesi, internet sitesi ve blog yönetimi, online reklam süreçleri, sosyal medya pazarlaması, e-posta ve SMS pazarlaması dijital pazarlama çalışanlarının alanıdır.

Gelecek Tasarımcısı

Gelecek tasarımcısı, kişiler ve firmalara daha iyi gelecek için tasarım ve strateji geliştirme imkanı sağlar. Gelecek tasarımcılarının teknoloji ve toplumsal gelişmelerle yakından ilgilenmesi gerekir.

Kent Tasarımcısı

Kentleşme sürecindeki sorunlar, kentsel dönüşüm ve yaşam alanı talepleri dolayısıyla şehirlerin iyi planlanmasına ihtiyaç duyuluyor. Ulaşım, yeşil alanlar, ekonomik ve kültürel tasarımlar bu alana giriyor.

Nöropsikolog

Psikoloji, psikiyatri ve nöropsikoloji alanları beynin işlevleri ve kişinin davranışları arasındaki ilişkiyle ilgilenir. Nöropsikolojideki gelişmeler çeşitli rahatsızlıkların nedenlerinin bulunmasını da sağlar. İnsan davranışlarını inceleyen bilimlerin karar alma unsurlarıyla ilgilenmesi endüstriyel nöropsikoloji ve nöropazarlama alanını oluşturmuştur.

Proje Yöneticisi

Geliştirilen her projenin belirli standartları vardır. Projenin başlangıç, bitiş ve sonrasına dair bütün süreçler proje yönetiminin alanına girer. Bu alanda çalışan kişilerin PMP ve Prince2 gibi sertifikasyonlara sahip olması büyük avantaj sağlar.

Havacılık Uzmanları

Havaalanlarının sayısının artmasıyla işletmeleri ve projeleri yönetecek kişilere olan gereksinim de artıyor. İleriki dönemde uçan araçlar, drone teknolojileri, insansız hava araçları yeni meslekleri ortaya çıkaracak.

İş Zekâsı Danışmanı & Veri Madencisi

Firmaların ihtiyaç duyduğu verileri toplamak ve çeşitli yazılımlar, araçlar ve yöntemlerle anlamlı bilgilere dönüştürmekle ilgilenir. Performans göstergelerini değerlendirerek, karar verme süreçlerine yardımcı olur. Veri kalitesinin sağlanması, rapor tasarlama ve geliştirmesi bu alanın kapsamındadır.

Mobil Uygulama Geliştirici

Günümüzde mobilde internet kullanımının, evlerde kullanım oranından daha fazla olması, işletmeler tarafından değerlendirilmeye çalışıyor. Bu da mobile uyumlu site tasarımları ve mobil uygulamaları geliştirecek kişilere olan ihtiyacı artıyor.

Robot Teknisyeni & Nesnelerin İnternet Uzmanı

Zamanla üretim, 3D-4D yazıcılarla fabrikalardan evlere taşınacak. Yapay zekadaki gelişmelerle endüstriyel robotlar ve yazıcılar için tasarım, kodlama ve onarım yapabilecek çalışanlara ihtiyaç duyulacak.

Tasarımcı

Bu alan grafik tasarım, endüstriyel ürün tasarımı, kariyer tasarımı, mimari tasarım, moda tasarımı gibi pek çok alanı kapsar. Önümüzdeki süreçte tasarımcılara olan gereksinim de artacaktır.

Yazılım Mühendisi

Bilgi sistemleri, web tasarım, mobil uygulamalar gibi geniş bir alanı kapsar. Zamanla artan ihtiyaçlar; entegrasyon projeleri ve adaptör yazılım üreticileri için büyük avantaj sağlıyor. Yeterli yazılımcı olmadığından dolayı iyi bir yazılımcı normal mesai saatinin iki katı süre çalışabiliyor ve geliri de bu oranda artıyor.

Benzer Haberler

LGS Tercihlerinde En Çok Karşılaşılan 10 Hata!

LGS Tercihlerinde En Çok Karşılaşılan 10 Hata!

2 Haziran'da sonuçları açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava katılan 992 bin 906 öğrencinin hedeflediği liselere yerleşebilmeleri için, 17 Temmuz’a kadar e-Okul üzerinden tercihlerini gerçekleştirmeleri gerekir.

detayları gör

08 Temmuz 2024

Öğrenciler Neden Bu Liseleri Tercih Ediyor?

Öğrenciler Neden Bu Liseleri Tercih Ediyor?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınav sonrası akademik başarılarıyla öne çıkan Türkiye’nin köklü liseleri yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor.

detayları gör

03 Temmuz 2024

2024-LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

2024-LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

MEB, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarını açıkladı.

detayları gör

28 Haziran 2024