info@marmaravip.com.tr
0 322 234 38 39
Turgut Özal Blv. 154 B, 01170
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek. Ülke genelinde binlerce 8. sınıf öğrencisinin iyi bir liseye yerleşmek için katıldığı sınavın hazırlıkları sürüyor. Adayların bu süreçte planlı çalışmaları ve motivasyonlarını yüksek tutmaları önemlidir. Peki, LGS başarısı nasıl sağlanabilir? Adana Özel Marmara Vip, LGS’de öğrencileri hedeflerine ulaştıracak adımları anlattı. İşte o öneriler…
Nokta Atışı Çözümler Üretilmeli: Sınav hazırlıkları “hata analizlerine” göre tasarlanmalıdır. Bunun için adaylar deneme dökümlerini analiz etmelidir. Rehber öğretmenlerin desteğiyle odaklanacakları konular belirlenmelidir. Eksikler çerçevesinde çalışmalar yürütülmelidir. Konular tamamlandığında deneme çözümlerine ve genel tekrar testlerine ağırlık verilmelidir.
Zaman Yönetimi Testleri Önemli: Zamanı doğru kullanmak sınavların olmazsa olmazıdır. Süre tutularak test veya deneme sınavları çözülmelidir. Adaylar zaman yönetiminde kendilerini zorlayan hususları tespit ederek, buna uygun önlemler almalıdır.
Sınav Simülasyonları Yapılmalı: Bu süreçte belli periyotlarda sınav simülasyonları yapılmalıdır. Öğrenciler gerçek sınav formatında farklı türden denemelerle genel durumlarını değerlendirebilir. Ayrıca rutin oluşturmak amacıyla hafta sonları gerçek sınav saatinde denemeler tasarlanabilir.
Örnek Sorular Mutlaka Çözülmeli: Milli Eğitim Bakanlığı, LGS’ye hazırlanan adaylar için her ay örnek sorular yayımlıyor. Gerçek sınava model olabilecek bu sorular düzenli şekilde çözülmelidir. Bu arada sınavda geçen yıllarda çıkmış soruların incelenmesi faydalı olacaktır.
Strateji Geliştirilmeli: Sınavda süre kullanımı kritik bir noktadır. Adayların bu husus üzerinde durmalıdır. Süreyi etkili kullanmada taktikler denenmelidir. Önemli ve zor sorularda zaman kaybedilmemelidir. Hatırlatıcı işaretlerle test sonunda geri dönüp bu sorulara bakılabilir. Adaylar sınava hangi dersten başlayacaklarını önceden karar vermelidir. Bu yönde kendilerini geliştirmelidirler.
Sınav Yönetimi: Sınav saatlerini bilinçli yönetmek başarı düzeyini artırır. Sınavı doğru yönetme uygulamaları şu şekilde sıralanabilir: Nefes egzersizleri, su tüketme, zaman yönetimi, turlama tekniği, sorulara tersten başlama, soru kitapçığını kapatma…
Motivasyon Destekleri: Sınav gününe kadar moral ve motivasyonu bozacak ortamlardan uzak durmalıdır. Kısa aralıklarla eğlendiren ve dinlendiren aktiviteler yapılabilir. Yorgunluk ve durgunluğa neden olabilecek her şeyden kaçınılmalıdır. Bunun yerine iyi hissettiren etkinlikler tercih edilmelidir.
Sınavlara Hangi Test Çözme Teknikleriyle Hazırlanmalı?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-TYT-AYT-YDT), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav...
27 Mart 2024
2024 YKS’ye “İkinci Ek Başvuru" Fırsatı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK),Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularını yapamayan adaylara bir fırsat daha sundu.
25 Mart 2024
MEB, LGS’de Sıkça Sorulan Soruları Yanıtladı
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokulların 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13 Mart 2024
YKS Geç Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
8-9 Haziran'da yapılacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) geç başvuruları bugün başlıyor.
05 Mart 2024
Copyright © 2023 Marmara VIP Tüm Hakları Saklıdır.
sahne
medya