info@marmaravip.com.tr

0 322 234 38 39

Turgut Özal Blv. 154 B, 01170

2024-KPSS Başvuruları Başladı

2024-KPSS Başvuruları Başladı

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Lisans) müracaatları başladı. Adaylar, 3 Mayıs’ta başlayan başvurularını 15 Mayıs'a kadar yapılabilecek.

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre; 2024-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu 14 Temmuz Pazar günü; Alan Bilgisi oturumları 20 Temmuz Cumartesi ve 21 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Öğretmen adayları için Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu 4 Ağustos Pazar günü; Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar için Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 22 Eylül Pazar günü yapılacak.

Adayların tamamı KPSS Lisans Sınavı’na başvurarak, 14 Temmuz’daki sabah oturumuna katılmak zorunda olacak. Adaylar sınavın diğer oturumlarından istediklerine girebilecek.

Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi için başvurular 3-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi için başvurular 9-15 Ağustos tarihlerinde alınacak.

KPSS katılmak isteyen adaylar, başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilir.

Benzer Haberler

Başarının Anahtarı: Dikkat

Başarının Anahtarı: Dikkat

Dikkat, beynin yalnızca belli bir düşünceye odaklanma ve çevredeki uyaranları durdurmasıdır.

detayları gör

30 Nisan 2024

Konu tekrarı mı yapmalıyım, test mi çözmeliyim?

Konu tekrarı mı yapmalıyım, test mi çözmeliyim?

Sınavlar yaklaştıkça adayların ve ailelerin sınav kaygısı artıyor. Bu süreçte genellikle konular tamamlanmış durumda.

detayları gör

26 Nisan 2024

LGS’de Hedeflere Ulaşmak İçin Son Adımlar

LGS’de Hedeflere Ulaşmak İçin Son Adımlar

LGS için geri sayım başladı. Sınava sayılı günler kalmışken hedefe emin adımlarla ilerlemek için son adımların doğru atılması önemlidir.

detayları gör

25 Nisan 2024