info@marmaravip.com.tr

0 322 234 38 39

Turgut Özal Blv. 154 B, 01170

2024 LGS Tarihi Belli Oldu! LGS Ne Zaman?

2024 LGS Tarihi Belli Oldu! LGS Ne Zaman?

Merakla beklenen 2024 LGS Merkezi Sınavının tarihi belli oldu. Hayallerindeki liseye yerleşebilmek için LGS’ye hazırlanan sekizinci sınıf öğrencilerinin meraklı bekleyişi son buldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı açıklamada “LGS ne zaman” sorusu cevap buldu. YKS ve LGS’de başarıya giden yol Marmara VİP LGS’ye dair son gelişmeleri sizler için derledi.

Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamaya göre 2024 LGS Sınavı, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Eğitim Öğretim Yılı takvim planlamasını gerçekleştirirken Kurban Bayramını da dikkate alan bakanlık, karne günü olarak 14 Haziran’ı belirledi. Bu sayede öğrenciler arife gününden bir gün önce karnelerini alacaklar ve bayram coşkusunu doyasıya yaşayabilecekler.

Bakanın açıklamalarına bakıldığında LGS içeriğinde bir değişiklik olmayacağı anlaşılıyor. Soru biçimlerinde, soru sayısında ve konu dağılımında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Planlandığı gibi sekizince sınıf müfredatında yer alan konulara ve kazanımlara göre sınav soruları hazırlanacak. LGS’ye hazırlanan öğrenciler çalışma programlarını bu takvime göre yapmalı ve bakanlığın yayınlayacağı örnek soru kılavuzlarını takip etmeli.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınav sürecine dair yaşanabilecek gelişmeleri de kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı.

Nitelikli eğitmen kadrosu, yayınları ve başarılı eğitim ekolü ile Adana LGS kursları arasında fark yaratan Marmara VIP ile siz de hayalinizdeki liseye yerleşebilirsiniz. Sınav süreçlerine dair gelişmelerden anında haberdar olmak için Marmara VIP’yi takip etmeye devam edin.

Benzer Haberler

Bursluluk Sınavı Ne Zaman?<

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2023- İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Eylül Pazar günü gerçekleşiyor.

detayları gör

31 Ağustos 2023

2023 YKS Tercih ve Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!<

2023 YKS tercih (yerleştirme) sonuçları açıklandı. Sonuç ekranı için tıklayın

detayları gör

12 Ağustos 2023

Adana Çukurova’da YKS Kursu Marmara VIP’ten Sınava Hazırlık Tavsiyeleri

2023 YKS maratonu tercihlerin yapılması ile sona erdir.

detayları gör

12 Ağustos 2023

Polis Meslek Yüksekokulu İçin Ön Başvurular Sonuçlandı

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı şekilde eğitim veren ve polis yetiştiren Polis Meslek Yüksekokullarına yeni eğitim öğretim yılı için yapılan ön başvuruların sonuçları açıklandı.

detayları gör

11 Ağustos 2023