info@marmaravip.com.tr

0 322 234 38 39

Turgut Özal Blv. 154 B, 01170

2024-YKS Sonuçları Açıklandı

2024-YKS Sonuçları Açıklandı

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre; 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle öğrenebilecek.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, dereceye giren öğrencileri açıkladı.

Dereceye giren öğrencilere destek veren, her an yanlarında olan anne ve babalarına ve yol gösteren öğretmenlerine teşekkür eden Ersoy, “Adaylarımıza başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

YKS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Açıklanacak?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih takvimi de duyurulacak. Adaylar, tercih işlemlerini kılavuza göre yapacak. Kılavuzda, üniversitelerin kontenjanları, özel ve genel şartları, taban puanları, tercih hakkı ve tercih süresine ilişkin bilgiler yer alacak.

2024 yılı YKS sonuçlar için tıklayın…

Benzer Haberler

Geleceğin Meslekleri Hangileridir?

Geleceğin Meslekleri Hangileridir?

ÖSYM tarafından 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS/ TYT-AYT-YDT) sonrasında adaylar, gelecekte okumayı hedefledikleri fakülteler için tercihte bulunacaklar.

detayları gör

10 Temmuz 2024

LGS Tercihlerinde En Çok Karşılaşılan 10 Hata!

LGS Tercihlerinde En Çok Karşılaşılan 10 Hata!

2 Haziran'da sonuçları açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava katılan 992 bin 906 öğrencinin hedeflediği liselere yerleşebilmeleri için, 17 Temmuz’a kadar e-Okul üzerinden tercihlerini gerçekleştirmeleri gerekir.

detayları gör

08 Temmuz 2024

Öğrenciler Neden Bu Liseleri Tercih Ediyor?

Öğrenciler Neden Bu Liseleri Tercih Ediyor?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınav sonrası akademik başarılarıyla öne çıkan Türkiye’nin köklü liseleri yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor.

detayları gör

03 Temmuz 2024